علیرضا عباسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اهمیت طرح فاضلاب تربت حیدریه برای جبران بخشی از کم آبی ناشی از خشکسالی در جنوب خراسان رضوی باعث شد دستگاههای ذیربط دولتی هم با درک صحیح از موضوع اقدامات جدی تری را برای تکمیل آن در دستور کار قرار دهند.

وی اضافه کرد: اکنون شماری از طرحهای مهم خراسان رضوی همچون فولاد و نیروگاه تربت حیدریه راه اندازی و حتی چشم انداز توسعه ای خود را بر مبنای توانمندی طرح فاضلاب این شهرستان و تامین نیاز آب مصرفی خود تنظیم کرده اند.

وی با اشاره به ابلاغ جدید قرارداد تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب شماره ۲ (شهرک ولیعصر) تربت حیدریه در فروردین ماه جاری گفت: با تکمیل هر ۲ تصفیه‌خانه‌ شهرستان بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز صنایع پایه شهرستان تامین خواهد شد.

وی اظهار کرد: در این راستا برای تکمیل احداث تصفیه خانه شهرک ولیعصر تربت‌حیدریه با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی ۸۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که با راه اندازی آن ۶۶ لیتر برثانیه پساب تولید خواهد شد.


مدیرعامل شرکت آبفای تربت‌حیدریه میانگین تولید فاضلاب این شهرستان در زمان حاضر را ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و تولید پساب را تقریبا به همین میزان اعلام کرد و گفت: این خروجی و بهره وری به سبب تکنولوژی پیشرفته به کار گرفته شده در تجهیزات تصفیه‌خانه‌ ها است.


عباسی افزود: اندک لجن باقی مانده در تصفیه خانه تربت حیدریه با همت چند شرکت‌ دانش بنیان تبدیل به کود کشاورزی خواهد شد که در این راستا اقدامات اجرایی آغاز شده است.

وی چشم انداز طرح ملی فاضلاب تریت‌حیدریه را بهره‌مندی ۵۲ هزار مشترک اعم از خانگی، تجاری، عمومی، مراکز درمانی و صنایع اعلام کرد.


وی افزود: مدیریت منابع آب، ارتقای سلامت و بهداشت عمومی، بازچرخانی و استفاده از پسآب و جلوگیری از ورود آلاینده ها به محیط طبیعی، دفع بهداشتی فاضلاب، ارتقای مدیریت عرضه و تقاضا و تنوع بخشی به سامانه های تولید و توزیع آب شرب، تامین نیاز آبی بخش کشاورزی و صنعت بخشی از اهداف و چشم انداز طرح ملی فاضلاب تربت‌حیدریه به عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ عمرانی خراسان رضوی است.


تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد با افزون بر ۲۲۵ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستانهای مهم و بزرگ خراسان رضوی است.